torstai 15. elokuuta 2013

Miksi meillä ei syödä?

Parin viikon aikana, meillä ei olla syöty, muuta kuin maitoa. Aamu-iltapuurosta menee vain muutama lusikka, johon se sitten tyssääkin. Puolen tunnin vääntelyn, itkun ja pelleilyn jälkeen, jätän suosiolla homma siihen ja annan pelkän maidon pullosta/nokkamukista. Välipalaksi maistuu kyllä hedelmä jugurtti sekä hedelmät sormuruokailuun. Sillä pärjätään hienosti parikin tuntia. Välissä tietenkin saattaa saada parit maissinaksut, joita nakertaa jos äitikin hörppää kahvia. Lämminruokailu syödään kerran päivässä. Näiden viikkojen sisällä, ruuasta ei ole mennyt kuin puolet jos edes sitäkään. Meillä tuntuu kelpaavan vain ja ainoastaan enää maito sekä pienisormiruoka. Kaikki ylimääräinen maistuisi mielellään, jos vain saisi.

Lululla on kaksi alahammasta ollut jo 7 kuukautisesta saakka sekä nyt toinen ylähammas alkaa puskemaan läpi. Tuntuu nyt hieman siltä, että ruokahaluttomuus johtuu tulevista hampaista, ja sattuvista ikenistä. Entäpäs jos "vauvvaruoka" ei enää maita neitosta. Jos pitäisi pikku hiljaa siirtyä vain meidän tavalliseen ruokaan. Tavallisia maitotuotteita ollaan jo käytetty, melkein joka päiväisesti. Aloittettu maustamattomalla viilillä, raejuustoon asti. Tavallista maitoa on saanut hieman maistaa ruuan yhteydessä. Eikä mitään reaktiota/allergiaa ole tullut.

Illan ratoksi luettiin hieman netistä, mitä muilla on ollut tämän ikäisen lapsen kanssa ruokailun suhteen. Jotkut puhuivat juurikin hampaiden tulemisesta ja korvien sattumisesta. Pitäisi varmaan varmuuden vuoksi käydä tarkistuttamassa korvat, jos vaikka siellä olisikin tulehdusta. Tosin lulu ei kyllä itke päivisin turhia, eikä nukkumaan menossa ole ollut mitään valittamista. Noista ikenistä tuntuu nyt vain olevan vaivaa kun hampaita tulee.

Alan valumaan epätoivoon tämän ruokailun kanssa. Kaikki ruuat menee haaskoon kun ei neiti syö. Juuri iltapuurolla mietein, josko pitäisi antaa vuorostaan velliä, jos se saisi vatsan täyttymään edes hieman. Pohdinnan ja valinnan jälkeen, päätin että nyt syödään velliä, puuron sijasta. Siinä rupean katsomaan vielä varmuudeksi päivämäärän, mikä näytti toukokuuta..Mikä räjähdysmäinen paine siitä syntyy, kun kassillinen ruokaa päätyy roskiin!! Eikun maitoa taas pienen vatsan täytteeksi ja muutamat kasvikset sormiruuaksi. Mitä ihmettä mä keksin aamupalaksi, koska tiedän jo nyt, että siitä puurosta ei mene kuin pari lusikkaa suuhun..

Mitä te olette syöttäneet lapsillenne aamu-iltapalaksi?

2 kommenttia:

  1. Meillä alkoi ruokalakot vuoden paikkeilla, aamupuuro jäi silloin vallan pois. Talk-murut on hyviä makeuttamattomia muroja. Ja maistui meillä tosi hyvin sormin syötynä.

    Sillon kun Josefiina joi vielä pullosta niin maidon sekaan laitoin välillä purkillisen hedelmäsosetta ja ravistin sekaisin. Se uppos aina.

    Jossain kohtaa Josefiina siirtyi syömään leipää, hedelmiä, muroja tai jogurttia aamupalaksi ja puuroa tarjottiin vain illalla. Peruskaurapuuron sijaa paremmin uppoo helmivelli(tai puuro), makaroonivelli ja vispipuuro.

    Eiköhän jokainen lapsi syö kun nälkä iskee, välillä tulee niitä kausia, kun mikään ei maistu. Meillä vahva tempperantti on varmasti osasyy syömättömyyteen, enää vuoden jälkeen mä en jaksa ottaa asiasta tressiä :)Ja nyt kun kasvukin on hidastunut, niin annoskoot on pienentyny paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voishan noita muroja kokeilla. Kun sormiruoka tuntuu menevän paljon paremmin. Jos vaikka puuron jättää iltaan ja tihentää ruokailu aikoja. Koska lulu ei edes itke kun sillä on nälkä, niin jos hieman odottais sitä kitinää ni jos ruokakin maistuis paremmin. :)

      Poista