torstai 16. tammikuuta 2014

Ensikäynti & Neuvolakuulumiset

Tänään oli ensimmäinen ensikäyntini toisesta raskaudesta. Samalla oli Lulun neuvolakäynti, jossa katsottiin painoa ja pituutta. Saatiin lappusta ja lippusta luettaviksi jälleen kerran, vaikka tuttua tää jo on. Ensiviikolla meillä oli rakenneultra+nt-tutkimus, jossa samassa yhteydessä käyn verikokeilla tarkistuttamassa ne samat arvot kuin viimeksikin.

Neuvola käynti oli Lulun osalta aivan perus niin kuin muutkin, tässä välissä ei tarvitsisi edes käydä katsomassa mittojen muutoksia, kuin vasta 1v6kk ikäisenä kun on lääkärineuvola. Me ollaan sovittu meidän neuvolatädin kanssa, että käydään 2-4 kk välein katsomassa mittoja, koska minusta on hyvä saada tietyin väliajoin mitat Lulun kirjaan. Tietää vähän paljon tulee painoa/pituutta kuukauden aikana.

(Lulun 1v 2kk mitat suluissa)
Paino 11,640kg ( 10,860kg)
Pituus 80cm (76,2cm)
Pipo 47,8cm (47cm)

Kasvu tasaista
Touhukas tyttö
Terveenä ollut.

Minun osaltani katsottiin verenpaine (118/65). Paino ja kuunneltiin sydänäänet. Muistaakseni th sanoi että sykkeet meni sinne 150. Kuulemma tässä vaiheessa niitä ei vielä kuunneltaisiin, mutta olin niin odottanut tätä päivää, että saan nauhottaa äänet puhelimeen, ja näyttää miehelle, joka ei päässyt mukaan. Löydettiin loppujen lopuksi vauvan syke, kun sillä niiden laitteella ei välttämäti olisi vielä näillä viikoilla löytynyt. Viikkoja kasassa on 10+3.

Lulu on aina ollut vähän omaperäinen sen suhteen, että miten reagoi uusiin asioihin, esim, mihin äiti joutuu. Sdänääniäkin alotettamassa kuuntelemaan, Lulu sai kauhean itkuraivarin, kun makasin sängyllä ja th siinä laittamassa geeliä vatsalle. Lulu luulee, että äidille tehdään jotain pahaa kun siihen nyt jouduin. Neiti rauhottu onneks vihdoin ennen sydänäänten löytymistä, että sain nauhotetuksi hieman. Lulu rupee joskus sillonkin itkemään ihan kamalasti, jos joku tulee ja halaa mua, taikka kutittaa niin että oikeen räkätyttää. En oikeen ymmärrä mikä siinä on.. :s Äitin pitäis varmaan aina olla vakavana. Tai sitten se on niin kiintynyt.

Niin ja ettei vielä tärkein unohdu. Laskettuaika on 11.8.2014! Iiks. Vähän jo jännittääkin, vaikka aikaa on. Seuraavia uusia aikoja saatiin 3kpl, ja vielä kun ne kaikki muistais ajallaan. Ensiviikkoa odotellessa. Nyt hetkeksi leputtamaan silmiä, ennen Lulun päikkäreiltä heräämistä. Illalla tiedossa vähän kahvakuula meininkiä ja loppu ilta toivottavasti rentoutumisen merkeissä. 

Tässä teillekkin kuultavaksi meidän pienen "mustikan" sydänäänet! ♥ Sekä Lulun viime aikaiset suosikit kuvina! ♥



3 kommenttia: