tiistai 29. tammikuuta 2013

Meidän rutiinit

Aamut alkavat perus herätyskello meiningillä. Isi lähtee töihin 6.30, me joko nukumme tai nousemme ensimmäiselle syötölle. Näinä päivinä kuitenkin, Lulu on herännyt vasta 10.00-10.30 syömään, jolloin alkavat aamu-askareemme. Vaihdamme vaippaa, syömme maidot, minkä jälkeen leikimme hetken puuhamatolla. Keitämme aamukahveet äidille, jonka äiti vasta juo Lulun päikkäreille mentäessä. Satu-hetkeä vietämme ennen tai jälkeen kahdentoista, jonka jälkeen leikimme vielä hetken tai itkemme kun unihiekka jo kivistää simmuja. Ennen yhtä, neiti vetää jo höyhensaarilla kauniita päiväuniaan, rakas pupu kainalossaan, jolloin äidillä on laatu-aikaa syödä oma aamupalansa, viikata vaatteet narulta ja pesukone pyörimään. Jonka jälkeen, jää aikaa myös koneelle ja saa aloittaa aamusähellyksen jälkeen ihan rauhassa kahvikupponen kädessä.

Päiväunilta heräämme 13.30, jonka jälkeen alkaa melkein samanlainen rutiini kuin aamulla, vaihdamme vaipan ja syömme. Syömisen jälkeen äiti tiskailee, valmistelee ruoan ja kattaa pöydän. Lulu leikkii setterissä ihmetellen, mitä se äiti oikeen duunailee. Keittiö askareimme jälkeen, laitamme pyykit koneesta kuivumaan yhdessä ja pelleilemme hetken makkarissa ihaillen sädekaihdin ulkoilmaa. Menemme leikkimään puuhamatolle siksi aikaa, kun isi tulee kotiin taikka olemme valmiina ulos vaunuilemaan.

Ulkoilujen jälkeen leikimme hetken ennen syömistä. Ensin syötetään baby, sitten syövät vasta iskä ja äiti. Syömisien jälkeen leikimme kaikki yhdessä. Silloin nautimme vain yhdessä olosta!

Vielä viimeiset "päiväunet", ennen koko mittaisia yöunia tulevat 19.00 jälkeen. Silloi äidillä on aikaa katsoa ohjelmansa töllöstä. Ja isällä on omia puuhiaan.

Neidin nukutta n. tunnin mittaiset päikkärit, uudestaan maitoa massuun ja leikkimään ja hörnöttelemään. Teemme yhdessä iltapuuhat, kylvyt ja yövaatteiden vaihdot.

Ilta on hämärtynyt, ja meidänkin huushollista himmenee pikku hiljaa valot.  Kello on jo paljon, ja alkaa pikku neiti käymään kiukkuisena kun ei päästetä jo untenmaille. Yleensä neiti haluaa nukkumaan, kahden tunnin jälkeen ruokailusta, mutta niin ei käy enää iltaisin. Äiti yrittää pitkittää viimeistä ruokailua, jolloin lulu nukahtaa suoraan syliin ja pääsee heti pehkuihin. Lulun nukahdettua, äiti ja isi siivoavat lelut takaisin laatikkoon, että pääsee olohuoneen lattialla liikkumaankin. Vielä hetken hereillä oloilua, varmistettua, että neiti varmasti nukahti, ja silloin sammuvat koko talon valot!

Niinkuin huomata saatatte pitkästä epäsotkuisesta tekstistäni, jota olen saanut tallentaa ja muokata aina silloin kuin neiti nukkuu. Niin, meidän Lulu nukkuu paljon! Syö viisi kertaa päivässä, 200ml! Leikkii ja jokeltee paljon! Nukahtaa viimeistään kello 00.00! Tietenkin jokainen päivä on jollakin tavalla erillainen, ei aina samanlainen!


Tuli tehtyä ensimmäiset perunasoseet! Kuten huomata saattaa, olen kävelevä lelulaatikko.



1 kommentti: