perjantai 12. lokakuuta 2012

YöValvojat.

Unirytmi... Mitä se edes enää tarkoittaa (?)

Täällä ollaan valvottu nyt melkeen viikon ajan aina vaan yöt. Baby nukkuu hyvin päivät, mutta auta armias kun alkaa kello kilahtamaan seitsemää. Silloin kuuluu makkuukammarista pienen tuhisijan ääntä, itku valtaa pian koko huoneen. Äiti rientää paikalle ja nostaa pienen tyttösen sängystään ja hyssyttelee. Itku helpottuu ja kaikki on taas hyvin. Ilta menee rattosasti pienen kanssa, siinä jutellen ja pomputellen. Kun alkaa äiti olemaaan aivan kuitti ja tahtoisi vain käpertyä sänkyyn ja vetää peiton korville ja nukahtaa. No mitähän se kello silloin olisi (?) Kello lyö 12, pieni touhuttaja on vieläkin hereillä. No siinä se iltaa siis jatkuu vieläkin kunnes alkaa itkukohtaukset. Mikään ei kelpaa. Kuulee kun massu kiertää ja ainoa tapa hiljentää edes hetkeksi on hypytellä sitä vähän ja laittaa fööni päälle. :O Siis mitä ? Tämä tyttö voisi vaikka nukahtaa kun kuulee föönin hurinan. Siinä sitten olen syöttänyt tämän vielä yöllä 3 maissa.. No ei auta ruokakaan. Itku vaan jatkuu ja jatkuu. Viimein nukahtaa joko äidin tai isän rinnan päälle kun kello on jo 04.30-05.00.. Silloin pääsemme mekin nukkumaan, joko vain muutamaksi tunniksi tai sitten jopa neljäksi. Ja aamulla on asiat taas toisin. Sama rumba jatkunut tämän viikon ajan. Unirytmi voisi mun puolesta alkaa jo kehittymään. :D

Voi pientä. :(


Äidin vaisto alkaa pikku hiljaa sanomaan niin, että aloittamamme rela-tipat viime viikolla, alkaa olemaan tämän syy. Tiistaina olin unohtanut antaa tipat, niin vältyimme turhalta itkukohtaukselta yöllä. Veikkaan kun tämän tytön vatsa hieman kiertelee, näemmä vain iltaisin niin nämä tipat "pahentaa sitä", kerran saa jo äidinmaidosta tarpeeksi suojaavia vastustuskykyjä, niin entäs jos saa liikaa näiden tippujen kanssa. Ja massu alkaa vaan enemmän vääntelemään. Voisiko olla näin (?) Siispä jätin ne tänäänkin pois, kokeillaakseni, auttaako se mitään. Jos ei, voisin alkaa veikkamaan koliikkia.

Nyt pikkuinen on nukkunut hienosti kolmen jäljestä, ja todennäkösemmin alkaa heräilemään tunnin päästä. Eli siis olisiko minun pitänyt levätä myös tämä aika kun pieni nukkuu.. Ehkä, jos yötä ei taas nukuta. Mutta kun en vaan saa unta, ja kerrankin kun sain omaa aikaani kun mieskin nukkuu niin voin vallata koneen. :D Tosin olisi kivempi hyödyntää tämä aika johonkin mieluisaan, kuten ulkona käymiseen, mutta hui! Ei sinne voi enään mennä ku ilma vaan kylmenee iltaa kohden. Mutta sainpahan tiskattu, laitettua pyykit ja tehtyä ruuan valmiiksi. Harmi vaan kun ruokarythmikin menee ihan sekasin, kun syö aina sillon kun vaan ehtii.



                                   

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti teillä ei nyt sitä koliikkia ole! Mut varmasti sydäntä riipasevaa ku pieni itkee eikä mikään mitä teet, auta ollenkaan :S onneks ollaan säästytty. Ootteko muuten koittanu auttaako imurin hurina siihen huutamiseen? Meillä esikko (vaikkei ollu koliikkia) nukahti aina vauvana ku laitto imurin päälle ja imuroi. Kannattaa koittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. imuroitu on ja ei reagoi mitään, eli nauttii varmasti äänestä kun ei ees herää siihen päivisin. Ja fööni on yks kans, siihen se varmaan nukahtais jos pörisis koko yön vieressä, mutta ei sitä oikeen voi päällä pitää kauaa. ( hiljenee heti kun sen laittaa päälle jos itkee ) Eilen kokeiltiin sellasta " vyöhyketerapiaa" missä yks nainen tuli hieromaan vauvan massua ja selkärankaa ja keikutteli jalkoja, ja se autto kyllä. Nukuttiin yö tosi hyvin! Eli sillä on varmaankin niin paljo massuvaivoja kun mahakin ihan kova. Mutta jos nää yövalvomiset nyt auttais pikku hiljaa. :) Ja opetti sitä massuhierontaa ni itekki sitten voi kokeilla kun se mahakovettuu. Ja kuullut olen, että kun jalkapohjia hieroo niin sekin auttaa, tuli kerran kokeiltua, ja kappas, kakkaa kyllä tuli sänkyyn asti, että ei vaipat enää pitänyt. :DD

      Poista