sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Luottamus vs mustasukkaisuus

Luottamus on tunne, että johonkin/johonkuhun voi luottaa, että se joku ei petä lupauksiaan, eikä aiheita pettymystä. Ihmisten välinen luottamus on tunnetta ja kokenutta. Ihminen joka uskoo toisen lupauksii ja antaa niitä, ei halua hälle pahaa, vaan tarkoittaa hyvää. Jos toisen moraalia epäilee, ei luottamusta silloin edes synny. Luottamuksen edellytyksiä ovat myös riskit. Luotettavuus riippuu omasta käyttäytymisestään. Voiko luottamuksen rakentaa uudelleen ?

Mustasukkaisuus on negatiivinen tunne. Uskottumuus toiseen on kadonnut, eikä osaa enää luottaa toiseen vaan epäilee. Asiat kuin asiat vievät pelkoon, että kumppanilla olisi suhde, ystävyys tai rakkaus toiseen. Se haittaisi silloin omaa suhdetta kumppaniin. Mustasukkaisuus voi ilmentyä "helpoiten" herkille ihmisille. Vainoharhaisuus on epätervettä mustasukkaisuutta, joka saa toisen hallitsemaan toista. Saako mustasukkaisuuden katoamaan ?

Myönnän sen, että itse olen mustasukkainen. Mutta en kuitenkaan ole vainoharhaisen mustis. On asioita vaan, joista en pidä! Sekä voin sanoa sen, että minun lupauksiani on rikottu, myös joskin petetty. Saatan itsekkin olla joskus rikkonut lupauksia, mutta niistä on tuhannesti aikaa.. Jos teen lupauksia, niin ne kanssa pitää! Mutta itse olen saanut korjatuksi isonluottamuksen, joka joskus oli kadonnut. Saatan silloin tällöin, tai voiko sitä edes noin sanoa, no en aina luota ihmisiin. Joihin liittyvät omat syynsä. Kaikkeen ei voi aina luottaa, niin minulle on "opetettu". Jos yhden asian, elämästä voisi unohtaa taikka edes pystyä korjaamaan, niin se olisi mustasukkaisuuden tunne. Se on niin riesa ja saa joskus tunteet valskaamaan.

Luotatko sinä ? Oletko mustasukkaista sorttia ?

 
 
*******

Aiheesta muuhun. Käytiin tänään pikaisesti käymässä kirpputorilla. Kun anopilla on siellä pöytä niin vietiin lisää täytettä, josta löysin aivan ihana paidan!! Huomaan, että en osaa kuvata vaatteita, mutta tämä kelvatkoon. Sekä mulle on tullut aivan hulvaton kynsilakka "hamstraus". Lisää siis kokoelmiin. :D


"Minä täällä taas"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti