sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pirteät päivänkakkarat

 
Sainkin tehtyä lisää erinäköisiä

Juhannuksen kunniaksi, ajattelit leipoa päivänkakkara keksejä. Vaahtokarkkipäällystyksellä, ei tosin tullut, kuin 6kpl:tta isoja päivänkakkaroita, jotka päätin sitten pakastaa hätävaraa varten. ;) Näitähän voisi tehdä vaikkapa kesäpihajuhliin.

Tein ensin omanlaisen keksitaikinan, kun mieheni ei syö mitään sitruunapitoista, niin tein sitten vaniljanmakuisentaikinan. Taikinasta tuli n.15kpl isoja pyöreitä keksejä. ( Käytin isoa lasia muottina, ⌀ 8cm ) 6kpl:een keksejä, meni 250g vaahtokarkkimassaa + keltaisia helmiä. Kaikkein raastavin homma, näissä keksien teossa, oli kun jouduin mixhelmipurkista nyppimään pienten valkoisten helmien seasta keltaisia. Eihän siinä muu auttanut, kun yksitellen nyppiä, näillä paksuilla nakkisormilla. :D

Vanilijapikkuleivät:

125 g Suolatatonta voita
1,5 dl Sokeria
1        Keskikokoinen Muna
3,8 dl Vehnäjauhoja
1tl     Vanilija-aromia

Sekoita suolaton voi + sokeri, kevyeksi ja ilmavaksi. Vatkaa muna + aromi seokseen. Lisää vähitellen jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kelmuta ja laita jääkaappiin 30-60min. Paista 180 asteessa, n. 10-15 min. Jäähdytä.

Kuorrute/päällinen: n. 6kpl:een

250 g Vaahtokarkkimassaa
Sokerikuorrutetta/aprikoosikiillettä
jäähtynyttä keitinvettä
Keltaisia/valkoisia pieniä helmiä

Paina iso päivänkakkara muotti valkoiseen/keltaiseen massaan. Ota muotilla yhteensä 6  suurta valkoista päivänkakkaraa. Käytä sen jälkeen pientä päivänkakkaramuotti, ja ota sillä samalla tavalla 6 pientä valkoista päivänkakkaraa. Siirrä päivänkakkarat leivinpaperille ja siisti, mikäli eivät ole leikkauteneet muotista siististi.
 Kauli seuraavaksi keltainen massa, n. 2mm:n paksuiseksi. Ota siitä tyllan avointa päätä käyttäen 6 keltaista kiekkoa. Niistä tulee keskustat päivänkakkaroihin.
 Sivele keltaisiin kiekkoihin sokerikuorrutetta ohuelti, ja kiinnitä niihin keltaiset helmet. Anna kuivua.
 Sivele keksin pinnalle hieman sokerikuorrutetta/aprikoosikiillettä, ja kiinnitä siihen valkoinen suuri päivänkakkara. Sivele hieman jäähtynyttä keitinvettä suuren päivänkakkaran keskelle, ja kiinnitä siihen pieni päivänkakkara. Taputtele jäähtynyttä keitinvettä pienen päivänkakkaran päälle ja laita keltainen kiekko sen päälle, paina kevyesti. Toista vaiheet jokaiseen samalla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti