keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Neuvolakuulumisia

Kokopäivän on ollut hurjan kylmä. Me ei vieläkään omisteta lämpömittaria, mutta se ei haitannut, kun sain jo arvatakkin tämän päivän ulkoilman, selaillen aamun muiden fb päivityksiä.

Kello läheni puolta kahta, ja me aloitettiin pukemaan ulkovaatteita. Löysin kaappien kätköstä, sukulaisilta saatuja ulkovaatteita ja sieltä löyty yksi ja ainut välihaalarin kaltainen puku, mikä oli hieman isohko, mutta sopiva. Me paineltiin aika nopiaa tahtia vaunuilla neuvolan odotusaulaan, aina liian aikaisessa. Aika oli kahdeksi varattu ja me oltiin jo lulun kanssa leikkimässä varttia ennen aikaa. Eihän meillä mikään kiire ollut (?).

Ensin tutustuttiin uuteen neuvolatätiin, joka käy myös minun kotipaikkakunnallani neuvolassa. Meille oli siis uusi. Lulu ei yhtään vierastanut eikä ujostellut uutta tätiä.
Siinä jutustellen hetken, istui lulu pienehköön vaakaan. Tyttö oli kasvanut hurjasti. Oltiin viimeksi käyty neuvolassa kahdeksan kuukauden ikäisenä ja aikaahan on siitä neljä kuukautta.
(Suluissa vanhat mitat)

Painoa: 10.160g (8.780kg)
Pituutta: 75cm (69cm)
Pipo: 46,3cm (44,5cm)
 
" Reipas tyttö. Kasvu tasaista.
Hyvät taidot. Asiat hyvin. Rokotettu. "
 
Seuraavaksi oli vuorossa rokotteet. Yhdistelmärokoto,pneumokokki ja MPR.
Meille olisi pitänyt puhua kahdeksan kuukausneuvolassa rokotteista, sen vuoksi että olisi ollut vanhemmilla aikaa miettiä, miten haluavat antaa rokotteet. Kaikki kerralla taikka viimeinen rokote, kuukauden jäljessä. Siinähän se oli valittava, vaikka kuinka hirveetä se rokottaminen onkaan, niin valitsin kaikki kolme. Helpollahan se menee kun laittaa kaikki samaan syssyyn. Lulu sai siis kaksi rokotetta molempiin reisiin ja yhden olkavarteen.
 Se oli niin hirveää kun ensimmäinen piikki laitettiin. Ehkä äiti oli tässä se, ketä jännitti eniten, mutta lulu oli sitten se, joka huusikin sen edestä. Onneksi tyttö rauhottu tosi nopeasti äidin syliin, josta sai neuvolatädiltä kehuja.
 
Viimeiset rokotteet kun saatiin annettua, tehtiin muutama testi. Pinsettiote, joka oli kyllä aika hauska. Lulu sai poimia lattialta pienet helmet, joissa oli molemmissa päissä kaksi helmeä langan päässä.  Oli kyllä hyvä ote neidillä. Toinen testi oli kuulo. Likka syliin ja täti meni meidän taakse, hienolla " taskulampun" näköisellä vempeleellä ja paineli "äänimerkkejään". Hienosti meni myös se.
 
 
Neuvolassa meni aikaa reilusti yli tunti. Lulukin viihtyi lattialla leikkien ja tutkiskellen uteliaana uutta ympäristöä. Paljon oli asiaa ja paljon sain myös lisää uutta tietoa. Vanhemmat saivat paperihommia, seuraavalle lääkärineuvola käynnille. Korvatkin katsastettiin varmuudeksi, jos olisi löytynyt jokin selitys öisille valvojaisille. Onneksemme ne olivat puhtaat. ♥
 
 
Iltaa kohden lulu oli hieman kärttyinen, johtuen tietenkin annetuista rokotteista. Nyt neiti meni aikasin nukkumaan ja itse pääsi viimein raapustamaan kuulumisia tännekkin. Nyt mekin taidetaan painua unille, kun luultavammin äiti saa taas tänä yönäkin pomppia edes takaisin lulun kanssa. Huomenna alkaakin synttäreiden kunnollinen järjesteleminen ja tarjoilujen hankinta. Enkä vieläkään tiedä minkänäköisen synttärikakun teen.. Apuaa..
 



 

2 kommenttia:

  1. Iso tyttö! ♥
    Toiseksi viimeinen kuva on hassu, keskisormi suussa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos vaan, en edes huomannut kun kauheella kiirellä yritin julkasta postausta, ennen kellon vaihtumista seuraavaan päivään. :D

      Lulu on jo liian iso tyttö :( ♥ silti äidin pikkuinen. ♥

      Poista