sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksy alkaa

 
Kuin myös syksyiset lenkkeilyt. Huonojen yöunien jälkeen, puen päälleni lenkkeily vaatteet, sekä tuulitakin ja jalkineet. Laitan korvanapit korviini ja musiikkia soimaan. Nyt voin rentoutua ja herätä kunnolla tähän aamuun.

Syksy-tuuli puuskuttaa korvanappien läpi ja vilpoinen ilmavirta kulkeutuu tuulitakin lävitse. Sää on hyvä ja ilma raikas. Kuuntelen korvissa soivaa menevää musiikkia ja yritän saada mieleni virkeämmäksi. Turhat murheet unholaan ja hetkeksi pois koti-arjesta.
  Juoksu matka alkaa, kun hurjat sunnuntai huristelijat, eivät päästä lenkkeilijää suojatien yli rauhassa. Syksyn puuskaiset tuulet, saavat lenkkeilystä kauniin näkymän, lehtipyörteineen. Pienet neulaset lentelevät ilmassa ja takertuvat hiuksiin. Maa on täynnä eriväriä isoja vaahteranlehtiä, joiden päälle astuessa kuuluu ihana rouske. Näkymä on kaikinpuolin kaunis. Ei ole enää vain vihreää, vaan nyt on myös väriä!
  Seutu on jokseenkin hiljainen. Ihmisjoukko potemassa varmaankin sunnuntai-kapulaa, kun ei kuuluu meteliäkään. Kierrän nuorisotilojen takaa, katsoen miten nykyajan nuoret ovat saaneet hajotettua tulevien "rakennuksien" suojamuovejakin. Ei nuorisoa maillahalmeilla. Vain yksi pahaenteinen mies kaljakasseineen kävelee vastaan, näyttäen haluavansa sanoa jotakin. Tyytyväisenä hidastelen matkaa, nauttien tästä raikkaasta ilmasta ja syksyn tuoksusta. Ylipäänsä tästä hiljaisuudesta, mitä saan puolisen tunnin verran. Rakastan ulkoilmaa, rakastan lenkkeilyä ja vielä enemmän syksyä.

Kännykän Sports-trackerin mukaan matkaa oli kertynyt n.3km. Juuri sopivan pieni matka näin aamulla, tyhjään vatsaankin vielä. Jospa nyt taas saisin itseni innostettua enemmän pihalle raittiiseen ilmaan. Jaksaa taas paremmin ja saisi väsytettyä itsensä aikaisin nukkumaan, tämän pikkuisen yövalvojan kanssa.

Miten te tykkäätte käydä ulkona, nyt kun ilmatkin viilenevät ?

Mitä tykkäätte syksystä ?

3 kommenttia:

  1. Moi!

    Pakko kysyä yksi kysymys..
    Miksi olette kihloissa, jos sinua ei ole edes kosittu? Jos olet kihloissa, sinua on kosittu jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka olemme kihloissa, ei tämä tarkoita sitä, että me naimisiin oltaisiin menossa. Enkä itse luokittele kihlausta, niinkään kosinnaksi. Ei eteeni olla polvistuttu tai tehty mitään muutakaan kosintaan viittavaa.
      Me vain päädyttiin menemään kihloihin. Kihlaus merkitsee minulle sitovampaa suhdetta ja ehkä tulevaisuudessa sitä odotettua naimisiin menoa, jos sitä ensin kunnolla kosittaisiin.

      Poista
  2. Nainen ja mies, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet.

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234

    Että näin.Voithan sä keksiä sanoille omia merkityksiään mut se on ihan vitun tyhmää.Kihloissa ollaan kun ollaan menossa naimisiin :)

    VastaaPoista