maanantai 18. maaliskuuta 2013

Äidinroolista kasvatukseen

Tähän päivään kertyy paljon itkua, iloa ja toiveikkaisuutta, omalle kohdalle.

Olen kertakaikkisesti ollut muutaman viikon aika tympääntynyt muiden piilo arvosteluun. Ehkä he eivät sano mitään, mutta itse huomaan, että he yrittävät kertoa eleillään jotakin omasta kasvatuksesta ja äitiydestä. Minua ei tässä äidinroolissa kaikki näemmä näe. Ja se oikeasti ärsyttää! Äidinrooli on tärkeä lapselle. Äiti on osa lapsen elämää aina. Isänkinrooli on hirmu tärkeä, mutta minun mielestäni, äitejäkin kuuluu arvostaa, oltiin sitten minkä ikäisiä tahansa. Eli minuakin voi ihan kutsua äidiksi!

Emme pidä lastamme kauhean usein hoidossa sukulaistemme luona, koska haluamme viettää kaiken mahdollisen yhdessä olomme, katsoen ja kasvattaen lastamme. Tänään kuitenkin totesin, että myös sukulaisten hellyys, tuo lapselle oman paikkansa. Viime ajat ovat kuitenkin menneet siihen, että itseäni harmittaa suunnattomasti se, että Lulu ei ole nähnyt moneen aikaa kaikki meidän sukulaisia. Suoraan sanoen aloin vollottamaan asioita, joita ei ehkä olisi pitänyt tehdä, mutta onnekseni sain asiat korjatuksi hyvillä mielin.

Lapsen kasvatus on meidän asia, miten me kasvatamme meidän lapsen/tulevat lapset. Ketään sukulaisista, eikä ystävistäkään voi asiaan puuttua millään tavalla, eikä ruveta neuvomaan. Ei edes liiallisella huolenpidollaan. Pidän siitä eleestä, miten sukulaiset kohtelee Lulua, mutta ehkä ylenpalttinen ostelu ja rahan käyttö, saisi vähentyä. Hellyyttä ja lämpöä saa olla aina, mutta pilalle hemmottelua en siedä!

Kirjoitan tästä siksi, koska rakastan omaa äitiäni suunnattomasti ja hän on hyvä äidinroolissa. Enkä halua mitään ikuista riitaa äitini kanssa, koska tarvitsen minä joltakin lähellä olevalta ja kokeneelta, apua lapsen hyvinvointiin. En kuitenkaan ota mallia muiden kasvatuksesta, vaan haluan kasvattaa omalla tavallani. Arvostan äidissäni sitä elettä, miten uskallan kertoa asioita ja tarvittaessa pyytää apua, peläten miten äitini siihen suhtautuu. Ymmärrän äitiäni, mutta emme silti ole samanlaisia. En osaa sanoa helpolla äidilleni, miten tärkeä hän minulle on, mutta tiedän, että hän tietää sen.

Arvostavatko muut sinua äidinroolissa?

2 kommenttia:

  1. Tuo on aika yleistä et muut arvostelee. Siis se arvostelu ei lopu äitiyteen vaan ihan kaikkeen mitä sä teet. Ja mä ainaki uskon et sä oot Lululle kaikkein paras äiti ja kasvatat siitä hyvän ihmisen vaikka se poikkeis totutusta mallista! :)

    VastaaPoista